Neljapäev on tarkusepäev

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auli Auväärt
Auli Auväärt Foto: Margus Ansu

Nagu juba tavaks, tasub 1. septembril kesklinna asja teha. Saab vaadata tantsijaid, meisterdada-nokitseda, torti süüa ja veel palju muud.

Tarkusepäeva «Targaks Tartus!» projektijuht, Lille maja noorsootööspetsialist Auli Auväärt rääkis, et sel aastal on pearõhk teadmiste alleel ehk õpitubadega täidetud telgil, kus tutvustavad end organisatsioonid ja lastele jagub vaatamist-meisterdamist pikemaks ajaks.

Käima läheb ka õnneloos: kaheksas töötoas osalenud lapsed saavad tasuta loosipileti, peaauhinnaks on lend Tartust Tallinna.

Tutvustama tulevad end ka kõiksugused spordiringid. Näiteks uisutajad võtavad kaasa nii uisud kui ka kunstväljaku, et soovijad saaksid keset varasügisest linna uisutamist proovida.

Linnavalitsus paneb püsti tervisetelgi, kus arstid ja füsioterapeudid kontrollivad ja nõustavad soovijaid tasuta, arstitudengitelt saab seal õppida näiteks elustamist.

Tarkusepäevaga sobib eriti hästi kokku ka Väga Väga Vaba Turu raamatulaat – igaüks võib oma raamatuid sinna ära anda või siis mööda minnes meelepärase kirjandusteose tasuta tasku pista.

Taas meisterdatakse tarkusetort. Et sel on pikkust 53 meetrit, peaksid kõik soovijad suu magusaks saama.

Õhtul saab kaubamaja juures muusikalaval näha kahte uhiuut muusikavideot, mis valminud noorteprojektis «Bändid purki». Videote omanikud Plagueround ja Minu Akvaarium astuvad üles ka peaesineja Svjata Vatra soojendusbändidena.

1. septembril
• 15–18 tasuta õpitoad
Küüni tänaval ja parkides
• 15–18 Väga Väga Vaba
Turu raamatueri
• 15–18 tervisetelk
• 15–18.30 kaubamaja mänguväljakul pilliõpitoad ja tantsijad
• 19–19.30 tordimeisterdamine ja söömine
• 19.30–22 muusikalava kaubamaja kõrval
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles