Politseisireen juhatas mehe pimedusse mattunud rabast välja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Õhtuhämaruses koduteelt eksinud eakas mees jõudis elusa ja tervena Endla rabast välja.

Pühapäeval kella 19.50 ajal sai Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus teate, et hommikul kella 9 paiku läks Jõgevamaal Vaimastvere külas Endla rabasse 73-aastane mees, kes polevat koju naasnud.

Sugulastele teadaolevalt läks mees rabasse jalgrattaga. Samas ei osanud keegi täpsustada, millist teed mööda mees rabasse võis minna, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

Koos sugulastega kontrollisid politseinikud kõiki võimalikke marsruute. Muu hulgas kasutati politseisõiduki sireene, et eksinud mees kuuleks, millises suunas tagasiteed otsida.

Kella 21.30 paiku avastati rabast mehe jalgratas ning peagi leiti üles ka mees ise. Väsinud mehe sõnul oli ta asunud liikuma just lähedusest kostuva politseisõiduki sireeni suunas.

Jõgeva politseijaoskonna komissari Gaido Padriku sõnul tuleks igal seenelisel-marjulisel ja niisama looduse nautijal igal juhul oma hädaabikomplekti varuda laetud mobiiltelefon, kompass ja tikud.

Ka need inimesed, kes tunnevad oma kodukanti ja sealseid tihnikuid sama hästi kui oma kümmet sõrme, võivad pimedamal ajal siiski tagasitee kaotada, märkis Padrik. «Seepärast on oluline, et ütleksite lähedastele, millist teed mööda ja millisesse metsatukka kavatsete minna.»

Eksimise korral aitab mobiiltelefon abi kutsuda aga ka eksinu asukohta kindlaks teha.

«Kompass annab kätte õige suuna ja kui sellele vaatamata tagasiteed ei leia, saate vajadusel üles teha tule sooja saamiseks,» rääkis Padrik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles