Tartumaal oli kortermajas plahvatus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Peeter Langovits

Täna lõuna paiku kostus üle Tartumaal asuva Äksi küla tugev pauk ning ühe kahekorruselise kortermaja  aknast käis välja leek. Ohtlikus vahejuhtumis ükski inimene teadaolevalt kannatada ei saanud.

Lõuna-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Evelin Uibokand kinnitas, et väljakutse saabus kella 12.50 ajal. Väljakutse tegija sõnul oli aknast leek väljas ning ümberringi palju tumedat suitsu.

Päästjate saabudes selgus, et maja esimese korruse korteris põles diivan, kogu korter oli suitsu ja tahma täis.

Päästetöö juhi esialgsel hinnangul tekkis esmalt korteris tulekahju ning hiljem võis plahvatada bensiinikanister või -kanistrid. Millest tuli alguse sai, pole esialgu selge. Sündmuse asjaolude uurimine anti üle politseile.

Veel tuvastasid päästjad, et korteri üks tuba sai tule- ja suitsukahjustusi, ülejäänud korter tahmakahjustusi. Sündmus lõppes päästjate jaoks kell 13.30. Ohutuse kindlakstegemiseks töötas sündmuskohal ka demineerimiskeskuse Lõuna-Eesti pommigrupp.

Kuna juhtunu asjaolud on esialgu segased, alustab politsei sündmusteahela uurimiseks kriminaalmenetlust. Uurimist juhtiva Lõuna ringkonnaprokuratuuri esindaja kinnitusel on tarvis esmalt üüle kuulata tunnistajad.

Sündmuskohalt saabunud teadete kohaselt kasutati korteris lahtist bensiini, mis tõenäoliselt süüdati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles