SUVEPILT: Emajõel filmiti muusikavideot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kolmapäeva õhtul oli õigel ajal õiges kohas viibinud linnaelanikel võimalus kogeda omalaadset ja täiesti ainukordset muusikaelamust, kui progressiivset metal- ja fusion-muusikat viljelev kollektiiv X-Panda filmis oma esimest videot – loole «Revelation» («Ilmutus»).

«Mul on kael kõvast mängimisest ja kaasaelamisest täitsa kange, olime jõel kokku kaheksa tundi,» rääkis X-Panda klahvpille mängiv liider Kaarel Tamra. Enamiku päevast veetsid nad parvega Kvissentali kandis ja vana raudteesilla juures. «Tahtsime rongi videole saada, et oleks pildiliselt äge, aga see meil ei õnnestunudki,» jutustas Tamra. Linna jõuti alles poole kaheksa aegu õhtul.

«Revelation» räägib igavesest võitlusest inimese ja looduse vahel. Loo peategelane on mees, kes hakkab unes kuulma Maa appihüüdeid. Ta näeb, mis võib juhtuda, kui midagi ei muutu. Hiljem hakkab ta mõistma, et just tema on välja valitud tõde edasi kandma. 

«Jõele läksimegi selle pärast, et bänd oleks looduslikul taustal,» rääkis X-Panda liider Kaarel Tamra. «Parve teine korrus oli just hea, sest siis see rohelus meie ümber muutub ka, mitte ei ole staatiline.» Terve video süžee ei ole veel selge, kuid kindlasti tuleb sisse väike näitemänguline osa. Tamra lisas, et kavas on filmida ka loos kaasa tegevat Tartu Noortekoori.

Looduses mängimine oli uudne kogemus kõigile bändi liikmetele. Nii Tamra kui ka trummar Karl-Juhan Laanesaar kinnitasid, et jõel oli väga põnev musitseerida ning hoogu lisas seegi, et kui nad Tartusse jõudsid, oli kallastel inimesi, kes hakkasid kaasa elama. «Bändil on ikka alati hoopis teine minek, kui publik pealt vaatab,» ütles Tamra.

Video tegemine on X-Pandale tegelikult auhind selle eest, et nad võitsid mulluse Delfi noortebändi konkursi. Lisaks videole töötavad bändipoisid praegu oma debüütplaadi «Flight of Fancy» kallal. Tamra hinnangul on 95 protsenti materjalist lindistatud ning ootab lõppviimistlust. Nii video kui ka plaat valmivad 24. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles