Karistuse saanud lastekirjanik loodab kiusamistele lõpu teha

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Keränen
Mika Keränen Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas eilsel istungil kokkuleppemenetluses süüdi tuntud lastekirjaniku ning endise haridus- ja teadusministeeriumi töötaja Mika Arto Juhani Keräneni alaealiste kehalises väärkohtlemises.

37-aastase Keräneni sõnul kiusati mänguväljakul tema 9-aastast tütart, kes oli nuttes ja poriste pükstega koju tulnud, mispeale läks mees mänguväljakul olnud suuremate tüdrukute juurde ja nõudis, et nood viiksid ta enda vanemate juurde, kuid lapsed olid sellest keeldunud, kirjutas Õhtuleht.

Keräneni hinnangul peab kiusamisse sekkuma kohe, et see ei kasvaks välja niimoodi, et mänguväljakul võib teha väiksemate peal mida iganes.

Kuigi hiljem saabusid Keräneni nõudmisel sündmuskohale nii politsei kui ka ühe tüdruku ema, oli Keränen varem pikali tõuganud nii 12-aastase kui ka 14-aastase tüdruku.

«Ma olen süüdi, ma tegin seda, ma ei eita, kuid arvan, et nendele tütarlastele on politsei kohale tulemine ja kogu see asi mõjunud märguandena, et kiusamised on tõsised asjad,» sõnas ta. «Olgu see lugu näide sellest, et kui keegi kedagi kiusab, siis Eesti riigis on selleks politsei ja kohus, kes neid asju lahendab - kui kiusamised lõpevad, siis on hästi.»

Kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel mõistis kohus Keränenile kuue kuu pikkuse vangistuse. Mõistetud vangistus asendatakse aga 360 tunni üldkasuliku tööga, mille Keränen peab ära tegema ühe aasta ja 6 kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles