ERMis hakkab võidu joonistama üle 100 koolilapse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed asuvad ideid ammutama ERMi kolmelt näituselt. Fotol joonistavad 
Tartu loodusmaja kunstiringi lapsed Tartu Ülikooli botaanikaaias.
Lapsed asuvad ideid ammutama ERMi kolmelt näituselt. Fotol joonistavad Tartu loodusmaja kunstiringi lapsed Tartu Ülikooli botaanikaaias. Foto: Oliver Matkur

Neljapäeval on Eesti Rahva Muuseumi võistujoonistamisele tulemas lausa rekordarv koolinoori. Üles on antud 28 kooli ja rohkem kui 100 last üle Eesti.

Kui mullu osales joonistusvõistlusel 20 kooli, siis tänavu on koolide arv kerkinud pea poole võrra ning osalejate hulk ligi 30 lapse võrra, märkis muuseumi kommunikatsioonijuht Liisi Toom. Osalejaid on tulemas Tallinnast, Alatskivilt, Võhmast, Tartust ja mujaltki.



Sel aastal on võistluse teema vaba, kuid inspiratsiooni pakuvad ERMi kolm näitust: püsinäitus «Eesti. Maa, rahvas, kultuur», interaktiivne näitus «Siga seebiks. Traditsioonilised töövõtted kaasajal» ja soome-ugri kultuuri tutvustav näitus «AUASI. 80 aastat hõimurahvaste osakonna avamisest Raadil».



«Kindlasti on põnev vaadata, milliseid huvitavaid mõtteid tuleb lastel pähe seoses 100-aastase muuseumi ja selle eksponaatidega,» lisas Toom.



Võistujoonistamine leiab aset kolmeteistkümnendat korda. Igasse vanuserühma (1.–4. klass, 5.–8. klass ja 9.–12. klass) said koolid 1. detsembrini registreerida kuni kaks õpilast.



Parimad tööd selguvad kohapeal kohe pärast võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles