Nägemispuudega laste kool jõudis riigieksamite pingereas kuuendaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Emajõe kooli direktor Arvo Pattak kinnitab, et sealsed õpilased on väga motiveeritud. Sellest ka kõrge koht eksamitulemuste pingereas.
Tartu Emajõe kooli direktor Arvo Pattak kinnitab, et sealsed õpilased on väga motiveeritud. Sellest ka kõrge koht eksamitulemuste pingereas. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki Tartu Emajõe koolis õppivad lapsed ei ole eakaaslastega päris võrdsed, näitavad riigieksamite tulemused, et nad õpivad väga hästi. Nad kõik on väga tublid, kinnitas direktor Arvo Pattak.

Tartu Emajõe kool on ainus õppeasutus Eestis, kus nägemispuudega lapsed saavad omandada keskharidust. Gümnaasiumiosas ei õpi lapsi küll palju, igal aastal keskmiselt 13-15. Pärit on nad üle Eesti. Kõige kaugemad tulijad on Saaremaalt ja Narvast.

Kevadel tegi koolis riigieksameid viis abiturienti. Keskmise riigieksami hindega 79,80 platseerus kool paljude suurte ja tuntud koolide vahele, kõrgele kuuendale kohale.

Kuld- ja hõbemedaleid on selle kooli õpilased saanud varemgi. Tänavune lend oli aga eriti tugev, kinnitas direktor.

Õpilased valisid eksameid kõigist valdkondadest. Pattaku sõnul otsustas üks pime noormees teha läbi kõik riigieksamid. «Üksnes matemaatikas läks tal pisut kehvemini, ülejäänud eksamite tulemused olid tublisti üle keskmise.»

Suvel sai see noormees sisse Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonda eesti filoloogiasse. Ka ülejäänud kevadel kooli lõpetanud on leidnud oma koha ning saanud kenasti sisse soovitud koolidesse.

Õpilaste edu saladus peitub Pattaku hinnangul selles, et nad on sihikindlad ning kõrgete eesmärkidega. Kooli personal toetab õpilasi oma püüdlustes igati. Oma osa võib olla sellelgi, et paljudel Emajõe kooli õpilastel on liikumisraskused. Ühelt poolt jääb nii rohkem aega pühenduda õppetööle.

Sarnaselt tavakooliga läbivad ka Emajõe kooli õpilased gümnaasiumiosa õppekava kolme aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles