Miks jäid veeavarii järel majade juurde sügavad augud?

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnnitee Puiestee tänaval.
Kõnnitee Puiestee tänaval. Foto: Margus Ansu

Miks ei ole pärast kuu aega tagasi olnud veeavariid Puiestee tänavas majade 75 ja 77 juurde tekkinud sügavad asfaldiaugud ära parandatud?

Vastab Tartu Veevärk:

Puiestee 77 maja juures olev kõnnitee auk ei peaks olema seotud vee- ja kanalisatsioonitorustikuga, seepärast ei oska seda vajumist täpselt kommenteerida.

Puiestee 75 majaühendustorustikus oli aga leke, mis kõrvaldati 5. juulil haljasalalt toru sisselükkamise teel, et säilitada asfalttee ja võimalikult vähe häirida liiklejaid. Sel ajal asfaldi vajumist ei olnud.

Selle nädala alguses tuli meile teave, et Puiestee 75 maja juures on asfalt vajunud. Umbes 30 cm ümbermõõdu ja 30 cm sügavusega vajumiskoht oli koha peal, kus ilmselt oli leke.

Paigaldasime aiad, kuid et pinnast oli ilmselt lekkega ära uhutud, siis tellisime kohe lähedal asuva kanalisatsioonitorustiku videouuringu, et selgitada, kas võib olla palju pinnast sinna ära uhutud või on muid kahjustusi, et vajumiskoht vajaduse korral suuremalt lahti kaevata.

Seepärast võttiski töö algus vajumiskohal tavapärasest rohkem aega. Täna (reedel − toim) täideti vajumiskoht killustikuga, kuid asfalt taastatakse ilmselt esmaspäeval.

Üsna sageli võib lekkega pinnasesse sattuv vesi pinnast ära kanda. Kui aga avarii on kõrvaldatud kinnisel meetodil, siis võib pinnase vajumine avalduda alles hiljem. Siis tavaliselt üritatakse kaamerdamisega probleemi olemus ja suurus selgitada, enne kui läheb tööks.

Kui märkate pinnase vajumisi sõidu- või kõnniteel, siis palun teatage sellest veevärgile telefonil 736 2600 või 1789.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles