Rattalaenutus jätab turistid külmaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüni tänava rattalaenutus.
Küüni tänava rattalaenutus. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud kuul Tartu kesklinnas Küüni tänaval avatud tõuke- ja jalgrataste laenutuse 20 rattast renditakse päevas välja keskmiselt neli, ent laenutajaid turistide leige huvi muretsema ei pane.

«Läinud on keskmiselt,» leidis Eesti Tõukespordi Liidu juhatuse liige Martin Medar. «Mina ise olen väga positiivne, see on värske teenus ja meie reklaam turistile ei ole olnud pidev, kuid iga nädalaga huvi kasvab.»

Medari väitel ei ole rattalaenutus kasumlik ettevõtmine ja klientide huvi vastab ootustele. «On hea meel, et me selle asja ikkagi ette võtsime ja käima lükkasime,» kinnitas ta ja lisas, et pankrotioht laenutust ei varitse. «Kahjumisse me ei tiksu, aga lihtsalt mingit investeeringut rataste näol tagasi ka ei saa.»

Praegu on ühe tunni rattarendi hind neli eurot ja päevahind 12 eurot. «Oleme mõelnud, et tegelikult peaks hinnapoliitika ka läbi mõtlema ja seda analüüsima,» kommenteeris Medar, kelle hinnangul on rattalaenutuse hinnad pisut kõrgemad kui naaberriikides.

«Rattaringilt on võetud suured rattad, nemad ütlesid omapoolse hinna ja meil on vaja palgad maksta noortele, kes laenutavad,» nentis Medar. «Vastavalt sellele hinnad kujunesid.»

Tänavu jääb rattalaenutus lahti septembri keskpaigani ning on avatud iga päev kell 11–20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles