Piltuudis: Emajõe festival algas ujumisvõistlusega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe festivali raames peetav avaveeujumisvõistlus Emajõe karikale.
Emajõe festivali raames peetav avaveeujumisvõistlus Emajõe karikale. Foto: Risto Mets

Täna algas Tartus jõeäärset elu tutvustav Emajõe festival, mille avaürituseks oli avaveeujumine Emajõe karikale Lodjakoja juurest Atlantise ette.

Kella 17 paiku hüppas jõkke sadakond üsna erinevas sportlikus vormis ujujat, kes pidasid 1500 meetri pikkuse distantsi läbimist endale jõukohaseks.

Kiiremad kroolisid omas tempos, tagapool ujuti ka konna ning selili stiilis. Päris lõpus tegid inimesed rahuikke tõmbeid ja lasid end rohkem voolul kanda.

Kiiremad tegid aga tugevat tempot. Nendega sammu pidamiseks pidi kaldal päris kiiresti kõndima. Peaaegu, et sörkima. Umbes poolel võistlusmaal, Kroonuaia silla all, edestasid esimesed ujujad tagumisi umbes 400 meetriga. Finišis oli vahe veelgi suurem.

Võitjana väljus jõest Alar Lodi, kes läbis poolteist kilomeetrit ajaga 18.02. Tema kannul ujus pea kogu distantsi õde Liisa Lodi, kes tuli lõppkokkuvõttes teisele kohale, ajaga 18.13.

Osalesid ka Tartu linnapea Urmas Kruuse ning abilinnapea Raimond Tamm.

Festival jätkus kell 18 sildade jooksuga. Ametlik avatseremoonia algab kell 20, sellele eelneb rongkäik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles