Jaama tänava ringristmikud saavad viimast lihvi

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Nõlvaku tänava äärse Prisma ehituse üheks eeltingimuseks seadis Tartu linn Nõlvaku–Jaama ja Kaunase–Jaama ristmiku ümberehituse ringristmikeks. Töö on jõudnud nüüd nii kaugele, et värvitud on teekattemärgistus ja kaotatud ehitusaegsed liikluspiirangud. Peatöövõtja Oma Ehitus projektijuht Ants Sahtel ütles, et tööd on graafikust ees. Praeguseks on jäänud veel haljastus korrastada ja liiklusmärgid üle vaadata.

Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool rääkis, et linnaliikluse seisukohalt on need ringristmikud soodsad kas või seetõttu, et aitavad liiklust rahulikumaks muuta. «Muidu mõni mees sõitis seal öösiti üheksakümnega,» lausus ta. Teisalt aitab see kaasa bussiliiklusele, sest tipptunnil passisid bussid mõnikord pikki minuteid, enne kui said ristmikule sõita.

Pooli sõnul sobivad need ringristmikud kokku ka maanteeameti plaanidega Räpina maantee alguse ümberehituseks. Seal on plaanis teha ringristmik tulevase Idaringtee ristumiskohta ja ringristmik Lohkva risti.

Maanteeameti Lõuna regiooni asedirektor Janar Taal ütles, et leping ehitajaga on kavas alla kirjutada lähipäevil. Ettevalmistavate töödega alustatakse veel tänavu.

Ümber ehitatava teelõigu pikkus on kolm kilomeetrit, Nõlvaku tänava ristmikust Põvvatu ristmikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles