Emajõe festivalil täitub jõgi pallidega

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tamme lõviklubi president Andres Kärp ja mitu tuhat homme Emajõkke kallatavat värvilist palli.
Tartu Tamme lõviklubi president Andres Kärp ja mitu tuhat homme Emajõkke kallatavat värvilist palli. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva pärastlõunal lendab Kaarsillalt Emajõkke paar tuhat värvilist palli – nii jõefestivali tähistamiseks kui ka lastele raha korjamiseks.

Kuuendal Emajõe festivalil on seekord ka suur heategevusüritus, Eesti esimene palliralli, millega kogutakse raha Tartu kristlikule noortekodu tarbeks ning Ropka mänguväljaku täiendamiseks.

Süsteem on lihtne – kahe euro eest saab igaüks osta pileti ning talle antakse number, mis pannakse ühe värvilise palli peale. Laupäeval kell 16 visatakse kõik nummerdatud pallid Kaarsillalt vette ning korraldajad õngitsevad need paadis istudes kahvaga jälle välja.

Esimeste välja võetud pallide «omanikud» saavad auhinnad, näiteks sõidu lodja või saunaparvega.
Mujal maailmas on selline üritus tuntud pardirallina, sest vette on heategevuse eesmärgil visatud hoopis mänguparte, USAs koguni 50 000 korraga. Tartus korraldavad seda JCI Toomemäe (korraldab ka iga-aastast Rat Race’i) ja Tartu Tamme lõviklubi.

Osta pilet toetuseks

Palliralli projektijuht Rainer Olgo lubas, et sillalt puistatud pallid ei jää vette ulpima ega allavoolu elavate kalade-partide igapäevaelu segama, kõik korjatakse välja.

Piletit noortekodu ja mänguväljaku toetuseks saab osta näiteks kesklinnas ringi liikuvatelt kaelasildiga müüjatelt. Kui neid üles ei leia, võib seada sammud lähimasse pileteid müüvasse söögikohta: Shakespeare’i ja Dedi (kaubamajas) kohvikusse või Ristiisa ja Big Beni pubisse.

Reedel tuleb müügitelk ka Atlantise juurde ning pileti saab seal lunastada kuni ürituse alguseni laupäeval kell 16.15.

Emajõe festival algab juba täna kell viis avaveeujumisega lodjakoja juurest, tund hiljem stardib üheksas sildade jooks. Ametlik ja pidulik avamine koos rongkäiguga üle Kaarsilla on kell kaheksa õhtul.

Jõgi hakkab kihama

Aile Parmsoo Tiigi seltsimajast ütles, et festivali toimumiskohta on raske lühidalt kokku võtta, pikalt öelduna on festivali alaks Kaarsilla ja Võidu silla vahele jääv osa jõest, selle mõlemad kaldad ja ka sillad.

Kallastel on terve päeva laat, avatud on noorteorganisatsioonide korraldatav laste- ja noorteala. Jõe peal jutustatakse-näidatakse nelja Emajõe lugu.

Vladislav Koržetsi austajad näevad teda mitu korda – laupäeval suunab ta kõiki festivali tegevusi ning pärast lõunat kell 13.30–14 läheb Rahva Raamatusse autogramme jagama.

6. Emajõe festival

Täna

• kl 17 avavee ujumisvõistlus, lodjakoda – Atlantis

• kl 18 sildade jooks, linnaujula – Annelinna spordimaja

• kl 20 rongkäik, avatseremoonia «Vesi jõkke»

Homme

• kl 10–12 kalapüügivõistlus

• kl 13.20 Emajõe lugu I, vanad paadid ja laevad

• kl 14.15 Emajõe lugu II, veeliiklus Emajõel

• kl 15.15 Emajõe lugu III, langevarjuhüpped, vetelpäästjad

• kl 16 palliralli, heategevusoksjon

• kl 17 Emajõe lugu IV, sõudjad ja aerutajad

• kl 18 jõeparaad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles