Tartus katsetatud gaasibussid osutusid säästlikuks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussid.
Sebe bussid. Foto: Sille Annuk

Pärast pooleaastast gaasibusside kasutamist tunnistas Tartus ühistransporti korraldav ettevõte, et esmakordselt Eestis töösse võetud sõidukid tasuvad end igati ära.

Täna esimest vahearuannet tehes tõdes Tartus linnabussiliiklust korraldav aktsiaselts SEBE, et viis gaasibussi on läbinud 180 000 kilomeetrit ning kasutuskuludelt on kokku hoitud ligi 30 000 eurot, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

AS Sebe juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul tulebki peamine kokkuhoid kütuse pealt. «Ühe kilomeetri läbimiseks tuleb kütusekulu kusagil 19 eurosenti madalam ja see on päris tuntav vahe,» lausus Kuldar Väärsi ning lisas, et julgeb seetõttu soovitada gaasibusse ka teisele Eesti linnadele.

«Tallinnale oleks see kindlasti väga mõistlik nii majanduslikust aspektist kui ka, mis on võibolla kõige olulisem, keskkonnasäästu aspektist,» nentis Väärsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles