Tartu meelitas taas enam turiste

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Sille Annuk

Tänavu poole aasta vältel peatus Tartu majutusettevõtetes 16 protsenti rohkem turiste kui mullu samal ajal. Numbrid on suuremad ka varasematest aastatest.

Linnavalitsuse teatel peatus Tartu majutusettevõtetes kokku 76 024 inimest, kellest 56 protsenti moodustasid siseturistid. Võrreldes kogu Eesti turistide arvu suurenemist (13 protsenti) kasvas Tartus majutatute arv kiiremini.

Senisest enam jäid turistid ka Emajõelinna ööbima. Tartus keskmiselt viibitud aeg pikenes 1,61 öölt 1,71 ööni ehk 21 protsenti.

Enim saabus esimesel poolaastal Tartusse välisturiste Soomest (13 638), Venemaalt (3925) ja Saksamaalt (2981).

Suurimateks kasvavateks turgudeks olid päritoluriikide järgi Venemaa, Rootsi ja Läti. Tartus majutatud Venemaa turistide arv kasvas 45 protsenti, Rootsi turistide arv 32 ning Läti turistide arv 25 protsenti.

Kõige pikemalt peatusid Tartus sakslased - keskmiselt 2,76 ööd ning kõige lühemaks ajaks jäid Tartusse lätlased, keskmiselt 1,4 ööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles