Diplomi sai esimene loomade nahahaiguste spetsialist Baltikumis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool.
Eesti Maaülikool. Foto: Lauri Kulpsoo.

Eesti Maaülikooli dermatoloogia lektor ja loomaarst Svetlana Belova sooritas edukalt Euroopa veterinaardermatoloogia kolledži residentuuri eksami ning on nüüd esimene loomade nahahaiguste spetsialist kogu Baltikumis.

«Õppimine ülikoolis toimus peamiselt läbi praktikate – näiteks töö kliinikus, patsientide vastuvõtt,» vahendas maaülikooli pressiesindaja Belova sõnu. Vastse diplomandi sõnul tuli tegelda nii koerte-kasside kui ka eksootiliste loomadega nagu näiteks madudega.

«Sain sealt hea praktika ka haruldaste haiguste, millega ma Eestis varem kokku ei olnud puutunud, ravimises.»

Belova kinnitusel kavatseb ta pärast õpinguid jätkata tööd Eestis, plaanides hakata tööle ja õpetama maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudis.

Igal Euroopa veterinaardermatoloogia kolledži diplomandil on õigus võtta endale resident ja teda omakorda õpetada. Konkurents soovijate vahel on tihe.

Lätis, Leedus, Soomes, Norras ja Venemaal ei ole ühtegi veterinaardermatoloogi. Rootsis on neid kolm, Šveitsis seitse ja Saksamaal kümme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles