Auh hakkab kasvatama loomasõpru

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla 14-aastased üksinda varjupaika kasima ja koeri jalutama ei pääse, seepärast plaanib Auh korraldada neile heakorrapäevi koos vanematega, rääkis Tartu piirkonna juht Karin Raudsepp (pildil koos kutsikate Sassi ja Leraga).
Alla 14-aastased üksinda varjupaika kasima ja koeri jalutama ei pääse, seepärast plaanib Auh korraldada neile heakorrapäevi koos vanematega, rääkis Tartu piirkonna juht Karin Raudsepp (pildil koos kutsikate Sassi ja Leraga). Foto: Kristjan Teedema

Loomisel on uus noortekogu, mille liikmed ei hakka kohtuma mitte poliitikute, vaid varjupaiga töötajate, veterinaaride ja teiste loomadega tegelejatega.

Mittetulundusühing Auh on 2009. aastast ühendanud noori, kes tahavad hüljatud loomade elu jõudumööda paremaks teha. Kambakesi käiakse abiks varjupaikades, organiseeritakse heategevuskampaaniaid ja üritusi ning kogutakse annetusi.

Seni on keskendutud peamiselt tudengitele, noorim liige on 16-aastane, kuid sügisest on plaanis kaasata Auh Noortekogu nime all ka nooremaid, 11–17-aastasi.

Noored ja rikkumata

MTÜ juhatuse esimees Keijo Lindeberg rääkis, et üks põhjus noori kaasata on sponsorite soovitused ning põhikirjas oleva eesmärgi, teavitustöö täitmine.

«Ei ole väga mõtet hakata rääkima inimesega, kes on juba 20–30 aastat vana, kuidas loomadega õigesti käituda. Pigem peaks seda suunama ikkagi noorematele, kes ei ole veel ära rikutud,» rääkis Keijo Lin-deberg.

Eelkõige on plaanis teha just aruteluõhtuid, kus kutsutakse rääkima loomadega iga päev tegelev inimene, kes tutvustaks oma tööd, räägiks loomadest üldiselt ja kellele saaks esitada hingel kripeldavaid küsimusi.

Plaanis on ka heakorrapäevad varjupaigas, kuid kuna paljud noored sinna vanuse tõttu omapäi ei pääse, siis tahetakse neid korraldada koos vanematega.

Septembris tehakse ka reklaamüritus, kuhu kutsutakse kohale asjast huvitatud ja näidatakse-räägitakse, mis on plaanis.

Nii saab igaüks otsustada, kas tal oleks niisuguste kooskäimiste vastu pikemat huvi.

Lindebergi sõnul hakkavad noortekogud esialgu tööle Tartus ja Tallinnas ning üritused toimuvad kord kuus. Kui huvi on suur, siis edaspidi võib-olla sagedamini.

Ainsaks tingimuseks lastele on vanus ning loomulikult ka huvi loomade vastu.

Otsitakse uusi liikmeid

MTÜ Auh Tartu piirkonna juht Karin Raudsepp, kes on teist aastat tudeng ja käib sageli varjupaigas, rääkis, et mõned huvilised on juba meili teel ühendust võtnud, aga mismoodi see kõik välja nägema ja toimima hakkab, selgub sügisel.

Lindeberg rääkis, et sügisest on plaanis hakata Auhile aktiivsemalt uusi liikmeid otsima ka mujal kui Tartus ja Tallinnas, sest ideaalis võiks igas Eesti varjupaigas olla seltskond, kes vähemalt kord kuus heakorrapäevi korraldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles