Presidendi noore teadlase preemia saab Veronika Kalmus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Kalmus.
Veronika Kalmus. Foto: Erakogu

Tänavune Vabariigi Presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia määrati Tartu Ülikooli meediauuringute dotsendile Veronika Kalmusele. Kultuurirahastu nõukogu esimehe Kersti Murdvee sõnul tõi Kalmusele preemia tema muljetavaldav teadustööde hulk ja kvaliteet.

«Suurepärased soovitajad ning muljetavaldav teadustööde loetelu olid eelkõige need kriteeriumid, mis komisjoni otsuse tema kasuks langetasid,» selgitas Murdvee Tartu Postimehele.

Esmakordselt sai presidendi tunnustuse osaliseks humanitaarteadlane. 75 000-kroonisele preemiale kandideerisid lisaks Kalmusele veel viis tublit noort teadlast.

Preemia on mõeldud kuni 35-aastasele Eesti päritolu teadlasele, kes teeb uurimistööd Eesti või välismaa kõrgkooli või teadusasutuse juures. Kandideerijal peab olema doktorikraad.

Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi dotsendi Veronika Kalmuse tunnistas, et osutatud tunnustus äärmiselt oluline ja suur ning selle rahaline külg on seejuures teisejärguline.

Kalmus lisas veel, et taoline saavutus ei sünni pelgalt üksikisiku ettevõtmistest, vaid selle taga on kollektiivne töö. «Olen tänulik kõigile kolleegidele, kellega koos olen teadustööd teinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles