Parvlaev Koidula naasis liinile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitev parvlaev Koidula.
Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitev parvlaev Koidula. Foto: Sille Annuk

Tartumaal Laaksaare ja Piirissaare vahel kurseeriv parvlaev Koidula sai katki läinud roolisüsteemi korda ning naasis 10. augustil liinile.

Koidula taasalustas reise pärast seisakut, mille põhjustas kokkupõrkel palgiga purunenud sõukruvi detail, märkis maavalitsuse pressiesindaja Eda Tagamets.

Selle parandamise muutis keerukaks vajadus laev kraanaga osaliselt veest välja tõsta, kuna Koidula suguse aluse veest välja tõmbamiseks puudub sobiv kaldtee ehk slipp.

Maavanem Reno Laidre on Tagametsa sõnul lubanud kõik asjassepuutuvad osalised lähiajal kokku kutsuda, et arutada, kuidas piirissaarlastele edaspidi kindel laevaühendus tagada.

Esimese pausijärgse reisi tegi Piirissaarele ka Tartu maavanem Reno Laidre, kes tutvus saarega, kohtus vallavanemaga ning vestles Koidula kapteniga.

Vastse maavanema jaoks oli see esimene Piirissaarel käik. Laidre rõhutas, et Piirissaar on unikaalne paik, mille arendamisel tuleb hoolitseda inimeste elukvaliteedi eest ning samas tagada unikaalse loodus- ja kultuurikeskkonna säilimine.

Piirissaare vallavanema, kevadel ametisse astunud Siim Avi sõnul on vallavalitsusel praegu käsil mitu projekti. Peatselt saab lahenduse saare prügiprobleem – sadama lähedal valmib pressiga jäätmejaam.

Järgmiseks on kavas endise lennuvälja võsast puhastamine ja matkaradade tähistamine. Toetada soovitakse kohalikku ettevõtjat, kes plaanib vanasse koolimajja rajada majutusasutuse. Saare elanikud ise loodavad, et uue elu saab ka rahvamaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles