Korterisse sisenenud joobes mees vägivallatses laste kallal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõgeval Pargi tänaval astus eile õhtul korterisse alkoholijoobes meesterahvas, kes väidetavalt kägistas 15-aastast tütarlast ning lõi sama vana poissi, ähvardas neid lisaks püstolitaolise esemega.

Lõuna prefektuuri teatel sai politsei väljakutse 10. augustil kella 20 ajal. Teataja kinnitusel sisenes korterisse mees, kes ähvardab seal viibivaid inimesi.

Hiljem selgus, et lukustamata ukse kaudu oli korterisse sisenenud alkoholijoobes 39-aastane mees, kes kägistas ja ähvardas 15-aastast tüdrukut ning lõi ja ähvardas püstolisarnase esemega 15-aastast poissi. Kolmas korteis viibinud isik helistas politseisse.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul oli tegemist väga tõsise väljakutsega. Relvastatud kahtlusalust läksid kinni pidama parasjagu valves olnud politseinikud ning ka juba töövahetuse lõpetanud korrakaitsjad.

Patrulli saabudes oli mees korterist põgenenud. Tema otsingutesse kaasati kiiresti ka kaks abipolitseinikku. Lisaks tulid oma vabast ajast appi juhtumit lahendama veel kaks lähipiirkonnas viibinud eriväljaõppe saanud politseiametnikku.

Operatiivne tegutsemine viis kahtlustatava tabamiseni ühest lähedalasuvast majast. Mees viidi arestimajja, temalt ära võetud püstol jäi aga politseijaoskonda hoiule.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul on praegu üle kuulatud vaid osa tunnistajaid ning esialgse info kohaselt tungis korterisse pererahvale tundmatu mees.

Vägivallatsejalt võeti ära relv, mis osutus õhupüstoliks. Selle relva omamiseks ei ole relvaluba vaja.

Praegu on teada, et vägivaldse sissetungija näol on tegemist Jõgeva kohaliku elanikuga, kes on varemgi seadusega pahuksisse sattunud. Kokku on teda kohtus karistatud 12 korral nii varguste, joobes juhtimise kui ka vägivallaga seotud kuritegude eest.

Viimati karistati meest tänavu maikuus samuti vägivallakuriteo eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles