Muresid jääb üha vähemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa alati rahvarohkes veekeskuses sai eelmisel nädalal valmis turvaline põrand.
Ahhaa alati rahvarohkes veekeskuses sai eelmisel nädalal valmis turvaline põrand. Foto: Margus Ansu

Läinud nädalal sai Ahhaa alati väga lasterohke veemaailm turvalise raudpõranda. «Üks suur mure on lahendatud,» rõõmustas Ahhaa teaduskeskuse juhataja Tiiu Sild.

«Põranda jaoks vajalik metallmaterjal ei jõudnud meile maja avamiseks kohale ja sellepärast tegime veemaailma esialgu ajutise puitpõranda. Aga lapsed lähevad veega möllates nii hoogu, et selle ajutise põranda pärast kukkus siin palju väikseid inimesi oma jalad katki. Nüüd on see häda õnneks möödas.»

Peagi tulevad keskusse jälle ka jaapanlased, et lõpetada planetaariumi projektorite kallite pirnide läbipõlemine. «Oleme juba kohvritäie raha kulutanud uute pirnide ostmiseks,» märkis Tiiu Sild. Pika uurimise peale selgus, et kaks kaldu pandud projektorit ei tohi nii kaldu olla. Jaapanlased arvutavad nüüd planetaariumi ümber, et saaks projektorid teisiti seada. «Jaapanlased on väga väärikad partnerid,» lisas Tiiu Sild. «Nad maksavad meile ka läbipõlenud pirnid kinni.»

Ahhaa keskus tegi oma maja uksed külastajatele lahti 7. mail. Samal kuul käis seal 10 000, juunis 10 500 ja juulis 15 800 külastajat.

Peale selle on keskus piletita võõrustanud paljusid väärikaid külalisi ja abilisi. Laias laastus 30 protsenti külastajatest on tulnud piiri tagant, kõige enam on siin käinud väikseid ja suuri uudishimulikke Lätist ja Soomest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles