Metsaülikool võtab luubi alla elu võimalused maal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.metsaylikool.ee

Kolmapäeval algavad Käärikul TÜ spordibaasis Metsaülikooli loengud, kus tänavu arutatakse elu võimaluse üle maapiirkondades. Pühapäeva lõunani vältavatel loengutel ja paneeldiskussioonidel jagavad teiste seas oma teadmisi Jaan Kaplinski, Garri Raagmaa, Jaak Aaviksoo, Mikk Sarv, Tiit Vähi, Ivari Padar ja Katri Raik.

«Huvi on olnud suur koguaeg, meil on ikka täis maja nagu tavaliselt,» ütles Metsaülikooli juhataja Triin Käpp. «Igal aastal me mõtleme, mis on antud hetkel päevakajaline ja katsume leida sellise teema, mis puudutab Eestit nüüd ja praegu.»

Käpa sõnul tulevad igal päeval vaatluse alla erinevad teemad, alates poliitikast riiklikul tasandil, kuni kohalike haldusküsimusteni välja. «Kui vaadata, mis meedias toimub, siis tegelikult regionaalpoliitika on antud hetkel kuum teema,» tõdes ta. «Me ise muidugi  loodame seda, et pigem ikkagi seal tulevad välja ideed, mida saabki konkreetselt ära teha, me ei taha jääda lihtsalt sõnade tasandile».

Kolmapäeval peab Metsaülikooli avaloengu Jaan Kaplinski teemal «Küla ja maailm». Kas «globaalne küla» on illusioon või tegelikkus? Kas võime olla kindlad, et meie tihedam tutvuskond ei saa ületada paarisadat inimest? Kas ja kuivõrd virtuaalne sõpruskond saab asendada reaalset; kuidas kujuneb haritlaste, kunstnike, teadlaste, ametnike elu, kes tahes-tahtmata peavad elama globaalses infokeskkonnas ja samal ajal edasi omas peres, sugulaste, sõprade keskel – on vaid mõned näited loengus käsitletavatest teemadest.

Metsaülikool teemal «Seestpoolt suurem Eesti: regionaalne areng» vältab 10. - 14. augustini. Lähemat infot Metsaülikooli kohta leiab aadressilt www.metsaylikool.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles