Tartu toetab Elikantet vaksali tunneli ehitusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raudteejaama vana tunnel.
Tartu raudteejaama vana tunnel. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus otsustas tänasel istungil sõlmida lepingu Tartu vaksalihoone omaniku, Rein Kilgile kuuluva OÜga Elikante, et remontida teisele perroonile viiv tunnel.

Otsuse eelnõu kohaselt on raudteejaama kasutavate reisijate igapäevane liiklemine oluliselt häiritud, sest juurdepääs ASi EVR Infra poolt hallatavatele perroonidele on võimalik vaid läbi tunneli, mis osaliselt kuulub Elikantele ning mille seisukord on väga halb.

Enamik tunnelist kuulub Eesti Raudteele, mille avalike suhete juht Urmas Glase kinnitas, et nende osa sai kapitaalselt remonditud juba tänavu kevadeks.

Elikantele kuuluv osa vajab aga remonti. Praegu ei ole seda võimalik kasutada invaliididel, lapsevankrite ning jalgratastega reisijatel.

Et problemaatiline olukord lahendada, oli Tartu linn lähtuvalt avalikust huvist valmis toetama osaliselt tunneli ja tunnelile juurdepääsu ehitust. Raha eraldati linna reservfondist.

Tartu meeri Urmas Kruuse sõnul lahendab praeguse olukorra uus tunnel väljapääsuga hoone paremale küljele ning kaldtee ehitus, et tagada juurdepääs tunnelile.

Selleks sõlmib linn Elikantega lepingu, mille maht on 64 000 eurot. Summast 32 000 eurot kantakse firmale üle kohe ning ülejäänud osa siis, kui ehitus hakkab valmima, kinnitas linnavalitsuse pressiesindaja Mihkel Lendok.

Elikante hindab ise uue lahenduse maksumuseks kokku ligikaudu 192 tuhat eurot, lisas Lendok.

Tunnel peab olema valmis rongireisijaid teenindama 31. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles