Teatri Kodu õuele veereb teatribuss

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri Kodu
Teatri Kodu Foto: TPM

August veeretab Teatri Kodu õuele Teatribussi ning kutsub külalisi oma põhimaja, õuemaja ja teatrinukkude muuseumisse mängima, meisterdama ja lapsepõlve taasavastama.

Teatri Kodu sügishooaeg algab 16. septembril Vanemuise teatri lastelavastusega «Väikese onu saaga». Sügiseses mängukavas on ka juba vanad tuttavad omalavastused «Sipsik» «Öö mänguasjamuuseumis».

Teatribuss kutsub aga lapsi koos vanematega pille meisterdama ning vaatama etendust «Võlupill».

Etendused toimuvad Teatri Kodu hoovil 10.-14. augustini, igal hommikul kell 11. Mängivad ja meisterdavad Veikko Täär, Veljo Reinik, Rauno Kaibiainen, Marko Mäesaar, Kati Mäesaar, Tiina Põllu, Inga Brin ja Andres Vago.

Mänguasjamuuseumi õuemaja galeriis on avatud uus näitus «Mustrikeeles mängud ja mänguasjad», kus saab näha Eesti rahvakunstist ja rahvuslikest mustritest inspireeritud lauamänge, käpiknukke, kaltsutittesid ja puuhobuseid.

Algselt rändnäitusena Ungaris ja Belgias seigelnud ja pealkirja «Eesti rahvuslik mänguasi - traditsioon ja tänapäev» kandnud väljapanek on valminud Tartu mänguasjamuuseumi ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna koostööna.

Õuemaja teisel korrusel on kuni aasta lõpuni avatud näitused «Meeri Säre meenutades» ning «Ärtu äss ja pada emand».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles