Jõgevamaal algas taas Eesti suurim motokokkutulek

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motokokkutuleku südames - Kuremaa mõisapargis - saab kokku paar tuhat inimest.
Motokokkutuleku südames - Kuremaa mõisapargis - saab kokku paar tuhat inimest. Foto: Risto Mets

Juubelit tähistav Jõgevatreff võõrustab taas ligi paari tuhandet mootorratturit. Jõgevamaale kokkutulekule sõidavad kaherattalised võrridest suberbike'ideni kokku juba 20. korda.

Kui suure osa kokkutuleku ajast veedavad mootorratturid Kuremaa lossipargis, siis homme saavad motomehi näha ja nende hingeelu tundma õppida ka ülejäänud inimesed. Taas leiab aset motoparaad, mille käigus sõidetakse ühtses kolonnis läbi Jõgeva linna.

Mootorratturite kolonn stardib Kuremaalt laupäeval kell 11.45. Lisaks paraadile toimub Jõgeval ka võrride võidusõit, mille eelsõidud algavad juba kell 10. Võistlussõidud algavad linnas kell 12.30, vahendas Jõgeva linna pressiesindaja.

Jõgevatreffi juubeli puhul tegi endale mootorrattaload ka Jõgeva linnapea Kalmer Lain, kes laupäeval mootorratturite paraadist osa võtab. Linnapea sõnul on Jõgevatreff üks Jõgeva suve oodatumaid suurüritusi. «Tuhanded mootorratturid on linna elanikele ja külalistele igal aastal elevust pakkunud. Kaunid rattad, võrride võidusõit ja kaskadööride trikid on meeli üleval hoidnud kõigil,» sõnas meer.

Jõgevatreffi ajalugu ulatub 1992. aastasse ning see on Eesti suurim rahvusvaheline mootorratturite kokkutulek. Mullu võttis kokutulekust osa 1500 mootorratast.

Kokkusaamise raames toimuvad võistlused, käiakse ekskursioonidel ning esinevad erinevad bändid. Sel aastal astuvad lavalaudadele Metsatöll, The Cry Baby, ning Compromise Blue.

Täna toimub aga Kuremaa rannas viikingipäev, mis on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles