Tartlased hoiatavad kaaslinlasi vägistaja eest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatussilt vaateaknal manitseb vägistajat tähele panema.
Hoiatussilt vaateaknal manitseb vägistajat tähele panema. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Karlova linnajaos  on hakanud poodide vaateakendele ilmuma pöördumised, mis hoiatavad inimesi potentsiaalse vägistaja eest.

Pöördumises seisab, et mees on umbes 25-35 aastat vana, umbes 180 sentimeetrit pikk, paks, blondide lühemate veidi lokkis juustega ning heleda hoolitsemata habemega. Mees hakkab oma ohvreid väidetavalt kesklinnast jälitama ning ründab varjulises kohas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel teab politsei kahest sellisest juhtumist, mis leidsid aset maikuus paarinädalase vahega. Kaks naist väitsid, et neid on rünnanud öisel ajal meesterahvas, kes ajas käe seeliku alla.

Võimalik, et mõned mehe ohvrid ei ole politsei poole pöördunud, sest mees ei ole teadaolevalt püüdnud astuda naistega seksuaalvahekorda klassikalises mõttes, vaid on piirdunud käperdamisega.

Vaatamata sellele, et suguvahekorda ei toimunud, kvalifitseeritakse antud tegu vägistamise alla. Asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust (karistusseadustiku § 141 järgi). Süüdimõistmisel saab kuriteo toimepanejat karistada maksimaalselt kuni 15-aastase vangistusega.

Juhtumid leidsid aset Kalevi ja Aida tänaval. Rünnakud leidsid aset pärast südaööd. Mees hakkas üksi kõndinud naisterahval sabas käima ning seejärel toimus rünnak.Pärast käperdamist jooksis mees ära.

Kriminaalpolitseinikud ei välista, et taolisi juhtumeid võis olla veel, seepärast palutakse ohvreid võtta kriminaalpolitseiga ühendust telefoninumbril 5329 2584.

Üleeile saabus teade aga uuest samalaadsest juhtumist Annelinnas. Kella 17.30 paiku ründas mees 25-aastast naist tema kodutrepikojas. Postimehele teadaolevalt päästsid ohvri küüned ja karjed.

Kirjelduse järgi oli see mees umbes 30 - 35 aastat vana, 177-185 cm pikk, sportliku kehaehituse ja tumedate juustega. Mees oli päevitunud ning käinud äsja juuksuris.

Prokuratuuri hinnangul ei saa varasemaid ning viimaseid juhtumeid omavahel seostada. Kriminaalpolitsei poolt praeguseks kogutud info põhjal on alust väita, et ründajaks olid erinevad meesterahvad.

Pimedal ajal liikudes tasuks olla tähelepanelik ning kui keegi hakkab jälitama, tuleks teavitada koheselt politseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles