Teehooldaja valmistub juba talveks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sool pargiteel
Sool pargiteel Foto: Pm

Ehkki käes on suve keskpaik ja õues lämmatav kuumus, valmistub maakonnas teid hooldav firma AS Tartumaa Teed juba talveks. Firma korraldas riigihanke, et osta talviseks libedusetõrjeks 3000 tonni soola.

Kuna Eestis soola kaevandada ei saa, tuleb see osta välismaalt. See kõik võtab aga aega ning talveks tulebki valmistuda suvel, rääkis Tartumaa Teede hooldeosakonna juhataja Vello Viik.

Ostetav sool viiakse kolme katusega kaetud lattu, mis asuvad Tartus, Koosal ning Luunjas.

Umbes sama koguse kloriide on firma ostnud pea igal aastal. Viimased eriti lumerohked talved soolavajadust kasvatanud ei ole.

Viigi kinnitusel ei kulu soola niivõrd lume sulatamisele, vaidi suurem osa sellest läheb käiku hoopis null kraadi ümbruse temperatuuridega. Siis vaheldumisi sulatab ja külmetab ning teid tuleb pidevalt soolatada.

Möödunud rekordiliselt paksu lumega talvel tuli Tartumaa Teedel lumetõrjeks võõrast jõudu siiski tublisti juurde palgata, märkis Viik. Tavalisel talvel jõuab ettevõte teed puhtana hoida oma jõududega.

Firma hooldab maanteeameti tellimusel kokku 1250 kilomeetrit Tartu maakonnas kulgevaid teid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles