Suvegalerii: tuhat tonni kurki läheb purki

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kuigi mõni pole veel jõudnud puhkama hakatagi, on suvi juba sealmaal, et head-paremat purki panevasse firmasse Salvest tuleb kurki nagu Vändrast saelaudu.

«Kurgihooaeg on meil hästi alanud, kolmandik vajaminevast kaubast on juba käes,» muheles Salvesti juhatuse liige Priit Karp. «Paistab, et peame ka laupäeval tööle tulema, sest ilmad on head ja kurk kasvab hästi.» Salvesti kurgihooaeg algas läinud neljapäeval, 14. juulil, mis on tavapärasest veidi varasem suure marineerimise-hapendamise-soolamise stardipauk.

«Kurk on tänavu väga hea,» rääkis Priit Karp mõnusalt marinaadi järele lõhnavas tsehhis liini taga nobedalt kurke purki pistvate naiste vahel kõndides. «Kõverikke ja meie keeli pontšikuid tänavu kokkuostetava kauba hulgas pole, ei ole ka mädanikku. Paistab, et kasvatajad jõuavad saagi õigel ajal ära korjata, sest ülekasvanud ja pehmeid kurke hea kraami sisse ei satu.»

Salvestis läheb tänavu purki ligi tuhat tonni kurki, mis on viimaste aastate tavaline kogus. Firma ostab kurke ligi poolesaja kasvataja käest, kes enamasti tegutsevad Tartu-, Võru-, Põlva-, Viljandi- ja Pärnumaal. Tänavu oli kurke kasvatada soovivaid inimesi tublisti rohkem, kui Salvest sai lepinguid sõlmida. Väikse purgi päeval panevad ettevõtte töötajad talveks purki ligi 20 tonni kurki, suurema purgi päevadel tuleb toodangut poole rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles