Tartu judoka Andre Seppa sai Poolas juunioride MK-etapil pronksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Poola kuurortlinna Wladislawowo olümpiaettevalmistuskeskuse toimunud juunioride (U-20) maailmakarika etapil judos oli jällegi tubli Andre  Seppa, saavutades kehakaalus -73 kg nelja võiduga pronksi.

Euroopa reitingus neljandat asetust omanud Andre esimeseks vastaseks tuli Antoine Massarti Portugalist. Vastane aga eksis üsna kohtumise algul Andre rünnakut kaitstes määruste vastu ja nii oli esimene võit suhteliselt kergelt käes. Järgmine vastane oli tšehh Matej Galdun ja ka siin ei andnud meie mees vastasele erilisi võimalusi.

Järgmine oli raske kohtumine ukrainlase Juri Pozhariga. Lisaaja lõpul, kui mõlemad olid üsna väsinud, õnnestus Andrel aga efektne heida ja vastane leidis end siruli tatamilt.

Finaalipääsuks tuli kohtuda Prantsusmaad esindava grusiini Tristan Avalianiga. Eelmise kohtumise väsimus oli veel kontides, ning tasavägise kohtumise lõpus jäi meie mees kinnihoidmisvõttesse, kust väljatulemiseks enam jaksu ei olnud. Prantslane tuli hiljem üldvõitjaks.

Andrel oli võimalus saada auväärne kolmas koht ja see  tuli võiduga poolaka Dominik Banaszeki üle. Saadud punktilisa tagavad ka hea asetuse septembrikuistel Euroopa meistrivõistlustel Belgias.

Viienda koha sai kehakaalus -100 kg maadelnud ja reitingus teist asetust omav  Dmitri Lepp. Eelringis alistas ta kaks poolakat .Väljapääsus finaali alistus ta kiirelt arenevale lätlasele Vadims Landole ja pronksikohtumises teisele lätlasele Arturs Nikiforenkole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles