Kas Lõunakeskuse lasterong kipub kihutama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Lõunakeskuses saab sõita rongiga, mis sõidutab nii lapsi kui täiskasvanuid. Tartu Postimees sai teavet, et rong liigub ebaturvaliste manöövrite ja liiga suure kiirusega. Kas rongijuhtidega on sellest probleemist kõneldud?


Vastab Lõunakeskuse majahaldur Anti Talur:

Minule helistas ka üks inimene, ilmselt siis sama, kes teiega ühendust võttis. Pärast seda rääkisin rongijuhtidega ja üle 20 km/h rong enam ei sõida.

Vagunite sisse- ja väljapääsu piiravad praegu ketid. Kas on plaanis vaguneid ka millegi turvalisemaga piirata?

Kett on muidugi sümboolne, ega see ju kedagi seal kinni hoia, kuid samas on vagun mõeldud siiski istumiseks, mitte sõidu ajal püstiseismiseks. Ka ei peaks koolieelikud seal üldse ilma vanemateta olema, sest see ei ole spetsiaalne lasterong.

Kes kontrollib laste vanust?

Üldiselt on ju näha, kes on alles mudilane ja kes koolipoiss, aga eks rongijuht ikka küsib kahtluse korral. Mõned on sellised marakratid ka, et hüppavad hoo pealt maha või sõidavad jalgrattal rongiga võidu. Pärast selliseid trikke enam rongi peale ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles