Lai tänav muutub kahe­­suunaliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai tänav muutub kahesuunaliseks.
Lai tänav muutub kahesuunaliseks. Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Lõviosa Tallinna suunalt Tartu südalinna suunduvast liiklusest haarav ühesuunaline Lai tänav muutub laupäevast, 30. juulist kahesuunaliseks.

Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann ütles, et viimased liikluse ümberkorraldamise tööd jäävad reede, 29. juuli õhtusse, kuid laupäeva hommikul saab juba sõita nii mööda Laia tänavat alla kui ka üles.

Lukmanni sõnul on liikluskorraldusvahendite ümberseadmine etapiline.

Lisaks märkide ümbertõstmisele paigaldatakse uusi alalisi märke, kuid ka ajutisi märke ja viitasid – kokku sadakond.

Juba eelmiseks nädalaks oli nihutatud mõnikümmend meetrit ülespoole Jaani tänava otsal bussipeatuse juures asunud ülekäigurada. Markeeritud on sõidukite parkimiskohad ning juhid peavad hakkama silmas pidama, et sõidukid tuleb parkida osaliselt kõnniteele.

Sel nädalal märgitakse maha Jakobi ja Laia tänava telgjoon ning peatee suuna äärejooned. Laia ja Jakobi tänava ristmikule täiendavat ohutussaart ega märgiposte koos tähistega ei paigaldata, kuna liiklusruum seda ei võimalda, selgitas Luk­­mann.

Lukmanni sõnul pole veel võimalik nimetada ümberkorralduse kogumaksumust, see selgub tööde lõpuks. Küll sai Tõnu Lukmann öelda Laia tänava ja Vabaduse puiestee ristmiku foorisüsteemi ümberehituse hinna: ligi 4000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles