Miks Malmi ja Aleksandri tänava vahel on krunt niitmata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmi ja Aleksandri tänava vaheline umbrohuala.
Malmi ja Aleksandri tänava vaheline umbrohuala. Foto: Sille Annuk

Umbrohi


Malmi ja Aleksandri tänava vahele jääb haljasala, millest suurema osa on eraomanik ära niitnud, aga sinna kõrvale jääb ka üks krunt, mis on täiesti niitmata. Naabermajade elanikud küsivad, miks on see krunt hooldamata?

Vastab Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse linnapuhastuse peaspetsialist Mart Lukason: See krunt aadressiga Aleksandri 49a kuulub riigile, mitte linnale. Aga minu teada on seal niidetud.

Umbrohi on seal ikka peaaegu peakõrgune.

See on riigi maa ja riiki esindab maa-amet, kes peab niitmise korraldama. Maa-amet leiab tegija ja annab korraldused, et näiteks üks kord tuleb niita juunis, teine kord juulis. Kuna see maa asub linnas, arvatakse, et see on linna maa ja linn tehku. Aga see on riigi maa ja vastutus.

Juhtub seda sageli, et riigimaa jääb linnas hoolitsemata ja häirib ümberkaudseid elanikke?

Ikka juhtub. Selliseid valvsaid helistajaid on mitmeid.

Mida te soovitate linlastele, kelle silma riivab mõni pikemat aega hooldamata krunt?

Esmalt võib ise maa-ameti kaardilt vaadata, kellele see maa kuulub. Aga võib pöörduda ka linnavalitsusse haljastus- ja puhastusteenistusse või menetlusteenistusse. Me selgitame välja, kes on  maaomanik, ja kui hoiatamiseks, sõrmega vibutamiseks ja karistamiseks läheb, siis tegeleb sellega juba menetlusteenistus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles