Tartu kesklinnas läks käima jalgrattalaenutus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile rattaid laenutanud Kärt Erikson esitles Soomest toodud moodsat tõukeratast, millega saavad soovi korral septembri lõpuni ringi vurada nii lapsed kui täiskasvanud.
Eile rattaid laenutanud Kärt Erikson esitles Soomest toodud moodsat tõukeratast, millega saavad soovi korral septembri lõpuni ringi vurada nii lapsed kui täiskasvanud. Foto: Sille Annuk

Eile avati Tartu kesklinnas Küüni tänaval tõuke- ja jalgrataste laenutus, varem linnas sellist teenust polnud. 



«Me vaatasime, et turistidel ei ole linnas võimalust ratast laenata, peab minema kas Rattaringi või kaugemale Ihastesse,» rääkis MTÜ Eesti Tõukespordi Liidu juhatuse liige Martin Medar. «Tartu on nii väike linn, mõtlesimegi teha siia kesklinna, et külastajal oleks mugav ratast laenata ja pärast hiljem ka tagasi tuua.»

Hoolimata sellest, et praegu, Europeade’i festivali ja täna algavate hansapäevade ajal suundub turistide vool peamiselt kesklinna, on Medari sõnul huvi rataste vastu olemas.

«On tuldud ja paar ratast isegi läheb kohe, me oleme siin 10 minutit võib-olla olnud,» rääkis ta eile vahetult pärast laenutuspunkti avamist.

20 ratast

Medari hinnangul suureneb ratta laenamise vajadus tõenäoliselt pärast suurpidustuste lõppu. «Kui hansapäevad läbi saavad, siis alles võib-olla hakkavad turistid kesklinnast väljapoole minema ja ratta laenamise vajadus suureneb. Aga praegu ma usun, et kui me saame kolm-neli ratast päeva jooksul rentida, oleme väga rahul.»

Praegu on laenutusest võimalik rentida 20 ratast, kuid suurema huvi korral organiseeritakse vajaminev hulk pooleteise tunni jooksul juurde.

«Me ei julge siia niipalju rattaid korraga tuua, meil on koostööpartnerid, kes toimetavad kohe rattad siia,» selgitas Medar ja lisas, et  laenutus ei ole kasumlik ettevõtmine. «See on pigem selline proovilepanek, vaatame, kuidas õnnestub.»

Septembri lõpuni

Laenutus jääb avatuks septembri lõpuni. Järgmisel suvel on plaanis teha kolm-neli punkti üle Tartu linna, et rattaid oleks võimalik tagastada ka mujale. Medari sõnul võivad turistid tulevikus jätta rattaid ka hotellidesse.

Teenuse lõid MTÜ Eesti Tõukespordi Liit koostöös SA Tartumaa Turismi, Tartu Külastuskeskuse, OÜ Rattaringi ja Ylim OÜga. Lisaks jalgratastele laenutatakse nii täiskasvanutele kui ka lastele mõeldud suuri tõukerattaid.

Rattalaenutus on avatud iga päev kell 11–20. Rattaid saab laenata dokumendi alusel. Ühe tunni rattarendi hind on 4 eurot, päevahind 12 eurot.    
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles