Raualinnas toimuvad Eesti barbecue meistrivõistlused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbecue ahjud.
Barbecue ahjud. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

 
Laupäeval, 23. juulil muutub Tasku keskuse ja Ahhaa keskuse vaheline ala Tartu Hansapäevade raames Raualinnaks, kus muuhulgas selgitatakse välja ka Eesti parim barbecue-meister.



Eesti Barbecue-assotsiatsooni juubelivõistlusel selgub Eesti parim viiekäigulises barbecue-lahingu käigus. Oma oskusi näidatakse ribi, kana, sea- ning veiseliha grillimises, lisaks valmib kõikide võistkondade poolt ka dessert. Võistluse eestvedaja, Eesti Barbecue-assotsiatsooni presidendi Roland Õunapuu sõnul tõotab võistlus kujuneda äärmiselt pingeliseks. «Kokku osaleb kuus võistkonda, kellest mitmed on tunnustust pälvinud ka välisvõistlustel. Kuue võistkonna hulgas on ka barbecue maailmameistrivõistlustelt 3. kohaga naasnud Eesti esindus,» sõnas Õunapuu.
 
Parima barbecue-meistri valib välja esinduslik kohtunikerivi, kuhu lisaks toidu- ja asjaarmastajatele kuuluvad ka Estiko nõukogu esimees Neinar Seli ning ajakirja Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikal. «Kõik kohtunikud läbivad enne võistluse algust ka pooleteisetunnise koolituse, kus selgitatakse väga detailselt, mida hindamisel eelkõige silmas peaks pidama,» täpsustas Roland Õunapuu.
 
Lisaks põnevale grillimislahingule näeb Raualinnas ka suurt sõidukinäitust. Enam kui sada autot, bussi, veokit ja mootorratast läbi sõidukite ajaloo on eksponeeritud Tasku esisel Turu tänaval ja Kaluri tänava parklas. Plasku jaTasku vahelisel alal on kõikidel tehnikahuvilistel võimalik külastada pääste- ja militaarala, kust leiab päästetehnikat, relvanäituse ning laskesimulaatori. Teadushuvilistele korraldatakse Ahhaa keskuse ees rauaga seotud töötubasid ning katseid. Kõikidel soovijatel on võimalus pääseda ka Plasku katusele, kust avaneb pidurüüs Tartule linna parim vaade.  
 
Koostöös Eesti Rahva Muuseumiga seatakse Tasku Soola tänava poolsetel vaateakendel üles näitus “Muuseumi raudvara”, mis tutvustab erinevaid rauast esemeid, mida enam kui 100 aasta jooksul on muuseumisse kogutud. Näitus jääb Tasku vaateakendele 22. augustini.
 
Ainulaadse muusikalise etteastega üllatavad publikut ro-ro trummarid, kes esitavad kõik oma palad metallist prügitünnidel mängides. Samuti saab kuulda Tartu Tamme Gümnaasiumi vilistlaste puhkpilliorkestrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles