Tartu kesklinnas saab jalg- ja tõukerattaid laenutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Margus Ansu

Täna avatakse Tartu kesklinnas Küüni tänaval tõuke- ja jalgrataste laenutus.

MTÜ Eesti Tõukespordi Liit koostöös SA Tartumaa turism, Tartu külastuskeskuse, OÜ Rattaringi ja Ylim OÜ-ga on võtnud plaani alustada Tartu linnas tõukerataste ja jalgrataste laenutusega. Projekti eesmärk on pakkuda turistidele, kui ka linnakodanikele täiendavaid võimalusi tervislikuks ja säästlikumaks liikumiseks. Lisaks luua Tartu linna külalistele  võimalus tutvuda vaatamisväärsustega ja linnaga tervikuna. Üldine eesmärk lähtub missioonist propageerida liikumisharrastust ja julgustada inimesi vajalikke teekondi läbima rattal.

Tänaseni selline võimalus Tartus puudus ning külastajad pidid käima teises linnajaos, et endale jalgratas laenutada. Seega on tegemist turistidele täiendava võimaluse loomisega.  

Laenutuses on ka tõukerattad - tegemist on nii täiskasvanutele kui ka lastele mõeldud (kehakaal max 120kg) suurte kaasaegsete tõukeratastega, kui ka linna tingimustesse sobivate jalgratastega. Laenutada saab rattaid dokumendi alusel. Ühe tunni rattarendi hind on 4 eurot, ühe päeva rendimaksumus on 12 eurot.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles