Avanes ehtetegijate paradiis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmepoest leiab paljudes too­­nides pärleid.
Helmepoest leiab paljudes too­­nides pärleid. Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel nädalal avas Tartus Võru tänava alguses uksed Kuukivi helmepood, mis pakub käsitööhuvilistele nii hulgaliselt vajalikke tarbeid kui ka lihtsalt silmarõõmu.

«Öeldakse, et see on nagu Pipi kommipood,» rääkis poe müüja ja omanik Heidi Suija. Ta on kindel, et midagi leiab endale iga külastaja. «Näiteks üks naine valis hoolega ja ostis siis ühe klaashelme, ütles, et paneb niidi otsa, siis saab kass mängida,» jutustas ta.

Helmeäri on käinud Eestis siiani peamiselt internetis ning sealgi pole valikut liiga palju. Suija ütles, et on ise tellinud pärleid ja teisi vahendeid ka välismaistest portaalidest, kuid ainult enda tarbeks ostes läks see väga kulukaks.

Algse idee järgi olekski ta oma ülejääke internetis müünud, kuid tuttavate õhutusel otsustas siiski sellise poe kasuks, kus inimesed saavad asju oma silmaga näha ja käega katsuda.

Maiga Hallap, kellele ehete valmistamine on hobiks, teadis poest juba enne selle avamist, sest kleepsud olid aknal ja ta sattus tihti sealkandis käima. Kristiina Afa­­nasjev ja tema ema Liidia kuulsid poest tuttavate käest, sest nii seda valdkonda puudutav info liigub. «Siin läheb kohe silme ees kirjuks ja palju ideid tuleb pähe,» rääkisid ema ja tütar.

Kui kõik kaubad riiulitele jõuavad, peaks poes olema umbes 1500 erisugust pärlit ja ehtetoorikut. Klaashelmed on pärit Tšehhist, poolvääriskivid, metallripatsid ja -toorikud Hiinast ning mõned pärlid ka Jaapanist. Lisaks saab sirvida või endale soetada ehtekunsti puudutavaid raamatuid ning ajakirju, mis pärit põhiliselt USAst.

Tulevikus plaanib Suija korraldada ka töötubasid, et jagada ehtekunsti nippe neilegi, kes tunnevad teema vastu huvi, kuid pole veel katsetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles