Õppurid leidsid kohad

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poska gümnaasiumi õppealajuhataja Alo Savi on uhke, et kõik kooli klassid on saanud video- ehk dataprojektori.
Poska gümnaasiumi õppealajuhataja Alo Savi on uhke, et kõik kooli klassid on saanud video- ehk dataprojektori. Foto: Kristjan Teedema

Forseliuse ja Raatuse gümnaasiumi kümnendate klasside kadumise tõttu ajutiselt koolita jäänud 76 noorest alustab 44 sügisel keskhariduse omandamist Poska gümnaasiumis, kuhu tekib viies paralleelklass.

Tartu linna otsusega ei avata enam kümnendaid klasse gümnaasiumides, kuhu esitati 1. juuliks alla 60 sooviavalduse. Raatuse gümnaasiumis soovis õppima asuda 35 põhikooli lõpetanut, Forseliuse koolis 41.

Peale Poska gümnaasiumi jaotusid Raatuse ja Forseliuse kooli avalduse esitanud ümber järgmiselt: Tamme gümnaasiumi läheb üle 14, Kivilinna gümnaasiumi 11 ja kunstigümnaasiumi kolm õpilast ning Descartes’i ja Härma gümnaasiumi üks õpilane.

Tartu linna haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul jätsid kaks õpilast Tartu gümnaasiumide vahel uue valiku tegemata. Üks otsustas minna kutsehariduskeskusse, teine Ülenurme gümnaasiumi.

«Üldiselt võeti muudatust rahulikult ja mõistvalt, vaid ühe lapsevanema puhul tundus mu kolleegidele, et ta oli pisut solvunud,» ütles Raave.

Esialgu kujutles linnavalitsus, et lõviosa õpilasi jagatakse Poska ja Kivilinna kooli vahel, nii et kumbagi neist tuleb üks uus paralleelklass, ja Tamme gümnaasium saab juurde alla kümne õpilase. Lapsevanemate eelistused ei langenud selle ettekujutusega kokku ning klass lisandub vaid Poska gümnaasiumi.

Viimase direktor Helmer Jõgi kinnitas, et kolm aastat tagasi remondist tulnud Vanemuise 35 koolihoone kitsaks ei jää ja aknalaual kõõludes keegi õpetajat kuulama ei pea. Kokku hakkab Poska kooli kümnendais klassides 1. septembril õppima 190 õpilast, Kivilinna koolis 154 ja Tamme gümnaasiumis 116 õpilast.

Oma avalduse Poska gümnaasiumi ümber tõstnuist tahab 19 õppida humanitaarharus, 17 ühiskonnaharus ning 8 reaalharus. Jõgi sõnul kujundatakse viiest paralleelklassist ilmselt tervelt kolm reaalklassi, suunates muist humanitaarharust ümber reaalharusse.

Riho Raave märkis, et kuigi kunstigümnaasium sai tänavu kahe klassikomplekti jagu uusi lapsi kokku, on selge, et järgmisel sügisel ei avata uut kümnendat klassi enam ka seal.

Linnavalitsuse tegevuskava järgi muutuvad põhikoolideks veel kommertsgümnaasium, Descartes’i lütseum ning Karlova gümnaasium. Neist kaob gümnaasiumiaste hiljemalt 2014. aastaks. Kivilinna ja Tamme gümnaasium lahutatakse põhikooliks ja gümnaasiumiks. Ilmselt 2012. aastal ühendab linn Vene lütseumi Annelinna gümnaasiumiga.

Põhimõtteliselt ei peaks Poska kooli ja teistesse gümnaasiumidesse kolitud õpilased enne 1. septembrit enam midagi tegema. Igaks juhuks võiksid nad küll oma uue kooli kodulehelt kontrollida, kas nad ikka on nimekirjas, märkis Riho Raave.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles