Mustvee sai linnapäevadeks uuendatud kultuurikeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee kultuurikeskus.
Mustvee kultuurikeskus. Foto: Johannes Haav

Käesolev nädalalõpp on sündmuserohke Mustvees, kus laupäeval algavad linnapäevad «Peipsi pealinn pidutseb», täna avati aga Mustvees renoveeritud ja laiendatud kultuurikeskus, mille kaasajastamise maksumuseks on 1,3 miljonit eurot.

Mustvee linnapea Urmas Lauri sõnul tehti 1961. aastal valminud kultuurikeskusele täielik uuenduskuur.

«Tänapäevase väljanägemise said saal, prooviruumid töötajate kabinetid jne. Senisest katlamajast ehitati kaminasaal. Majas saab nüüdsest näidata ka kino. Renoveeriti ka hoones  paiknev linnaraamatukogu, mis pidulikult avati juba kevadel. Kaasajastamiseks vajalik 1,3 miljonit eurot laekus kohalike omavalituste investeeringute kavast,» lasus omavalitsusjuht.

«Mustvees paistab silma  pikaajaliste eesti ja vene kultuuritraditsioonidega, mis sajandeid sõbralikult koos eksisteerinud. Selline ainulaadne ja väärikas kultuurimaastik väärib ka avarat nägusat ja kõikide võimalustega kultuurikeskust, mille valmimisest saame rõõmu tunda,» märkis Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.

«Mustvee eripäraks ja uhkuseks on olnud viis erinevat kirikut ja kogudust. Nüüd muudab linna arhitektuuriliselt kaunimaks ja atraktiivsemaks ka rekonstrueeritud kultuurikeskus, mis minu arvates ilusaim kultuuriehitis Peipsiäärsetes omavalitsustes,» ütles riigikogu liige Aivar Kokk, kes on ka Mustvee aukodanik.

Laupäeval avavad linnapea Urmas Laur ja EELK Mustvee koguduse õpetaja Eenok Haamer Mustvee linnapäevad. Hommikust õhtuni kestavasse programmi mahuvad laat, isetegevuslaste ja kutseliste esinejate kontserdid, spordivõistlused, veesõidukite demonstratsioon.

«Linnapäeval suureneb meil rahvaarv mitmekordselt ja see tuleb igati kasuks Peipsi pealinna mainele,» ütles Mustvee kultuurikeskuse juhataja Ilona Vaagen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles