Kõik Tartus gümnaasiumisse astuda soovijad on leidnud endale sobivad koolid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forseliuse gümnaasiumis ei avata tänavu 10. klassi.
Forseliuse gümnaasiumis ei avata tänavu 10. klassi. Foto: Margus Ansu, Sille Annuk

Tartu Forseliuse ja Raatuse gümnaasiumides ei avata tänavu 10. klassi, kuna neisse laekus gümnaasiumisse astujate avaldusi alla 60 õpilase piirmäära. Kokkuleppel õpilaste ja nende vanematega on neisse koolidesse pürgijaile leitud kohad teistes Tartu gümnaasiumides.

  

"Kõigi Forseliuse ja Raatuse gümnaasiumisse avalduse esitanud 76 õpilasega võtsime ühendust ning leidsime neile sobiva võimaluse jätkata haridusteed mõnes teises Tartu gümnaasiumis. Üldine suhtumine oli mõistev ja enamik jäid pakutud kooliga rahule, mõni isegi rõõmustas uue valiku üle,“ kommenteeris haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Õpilased said valida Kivilinna, Jaan Poska või Tamme gümnaasiumi vahel. Kui aga õpilasel oli kindel soov õppida mõnes teises Tartu gümnaasiumis, siis koostöös konkreetse kooliga loodi talle seal võimalus õpingute alustamiseks.

Kõige populaarsemaks kooliks osutus loodav Tartu Jaan Poska Gümnaasium, seal soovis õpinguid jätkata 44 noort. Tamme gümnaasiumi valis 14 ja Kivilinna gümnaasiumi 11 õpilast. Kolm õpilast soovis õpinguid jätkata Kunstigümnaasiumis, üks Miina Härma Gümnaasiumis ning üks Tartu Descartes´i Lütseumis. Kaks õpilast loobus Tartu linna gümnaasiumides õpingute jätkamisest. Riho Raave sõnul oli talle meeldivaks üllatuseks, et õpilased eelistasid kõige rohkem Jaan Poska Gümnaasiumi. "See näitab muuhulgas seda, et kavandatud koolivõrgu ümberkorraldustega ollakse õigel teel."

Kuigi Forseliuse ja Raatuse gümnaasiumides jääb 10. klass avamata, saavad seal 11. ja 12. klassi õpilased oma koolis edasi õppida ning nende lõpetamise järel muutuvad koolid põhikoolideks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles