Tartumaal ei ole enam Vahi küla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa logo
Tartumaa logo Foto: www.tartumaa.ee

Täna allkirjastas regionaalminister Siim Kiisler määruse, millega tehakse muudatus Eesti asustusüksuste nimistus. Nimede (liigi) muutmise põhjuseks oli asustuses toimunud arengu kaasajastamine arvestades rahvastiku kasvutempot ning infrastruktuuri ja elukeskkonna arengut.


Tartu maakonnas Tartu vallas on peale määruse jõustumist (peale avaldamist Riigi Teatajas) Vahi küla asemel Vahi alevik .


Tartu valla üldplaneering näeb äsja uue liiginime saanud Vahi alevikku tiheasustuse alana. Vahi aleviku suurim tiheasustuslik osa külgneb vahetult Tartu linna administratiivpiiriks oleva Vahi tänavaga. Toimunud on tiheasustusliku keskkonna laienemine varem maatulundusmaana kasutatud aladele seotuna juba olemaoleva, vahetus naabruses asuva linliku keskkonnaga. Alevikus annab tiheasustuse maakasutuses tooni elamumaa, äri- ja sotsiaalmaa funktsioonide osas tuginetakse olulisel määral naabruses asuvate Tartu linna ja Kõrveküla aleviku juba väljakujunenud struktuuridele. Seisuga 01.01.2011 on Vahi külas 877 elanikku.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles