Täna algavad Lõuna-Eestis Field Target laskmise karikavõistlused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Field Target laskmise Balti karikavõistluste eilselt harjutuspäevalt.
Hetk Field Target laskmise Balti karikavõistluste eilselt harjutuspäevalt. Foto: field-target.ee

Tänasest kuni pühapäevani toimuvad Haanjas rahvusvahelised Balti karikavõistlused Field Target laskmises, millest võtab osa kuue riigi laskeparemik.

Tegemist on maailmas üha enam populaarsust koguva spordiala senise kaalukaima võistlusega Eestis, kus lisaks kohalikule paremikule läheb võistlustulle mitukümmend laskurit nii Lätist, Leedust, Venemaalt, Ungarist kui ka Ukrainast.

Balti karikavõistlusest võtab osa 13 laskurit Venemaalt, nende seas võistleb PCP kategoorias ka 2006. aasta naiste maailmameister Galina Yakushina ning 
2010. aasta maailmameistrivõistluste edukaimad Venemaa esindajad Artem Kosarchuk, Sergei Zubenko ja Konstantin Grigoriev.

Vedrupüssi kategoorias võistlevad teiste seas 2010. aasta MMi esikümne mehed Mikhail Shalimov Venemaalt ning Meelis Kurvits Eestist. Samuti on Haanjas kohal 2009. aasta Leedu meister ja 2010. aasta Läti meister Marijus Vaicius ning mullune Eesti Meister Romi Agar. Naisvõistlejate seast leiab ka 2010. aasta MMil kuuenda koha saanud Heli Jalakase.

Võistluse pealtvaatajatele on Kuperjanovi pataljoni abiga üles seatud suur telk, kuhu on tutvumiseks välja pandud Saksamaalt kohale toodud Walteri uusimad õhkrelvad.

Field Target on ala, kus välitingimustes võisteldakse õhupüssidest laskmises siluettmärkide pihta, mis on laskjast 7-50 meetri kaugusel. Ala lõid 1980. aastal veretut jahti pooldavad Inglismaa jahimehed. Tänaseks on spordialal kümneid tuhandeid harrastajad üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 29 riiki. Eesti on WFTFi liige 2010. aastast.

Balti Karikavõistlustel võisteldakse WFTF määrustiku kohaselt kahes klassis: suruõhupüssid (PCP) ja vedrupüssid (Springer). Mõlemas klassis saab relva suudmeenergia olla kuni 16,3J. Paremusjärjestus määratakse üldarvestuses ja mõlemas klassis nii meeste- kui naistearvestuses. Riikide paremusjärjestus selgub rahvusmeeskondade tulemuste põhjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles