SUVEPILT: päeval kümblus ja õhtul areenile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeva õhtul annab Tartus Annelinna õppesõiduplatsil viimase etenduse Tsirkuse Tuur, et juba järgmisel nädalal suunduda edasi Jõhvi. Eile pärastlõunal jahutas Vladimir Gorodetski (pildil) õhtuse etenduse tarvis aara papagoisid, et nad šõu akrobaatikanumbritega kenasti toime tuleksid.


«Meil on väga head klounid, ei ole jalaga-tagumikku-naljad,» rääkis tsirkusetuuri projektijuht Olga Sinjakova etenduse teisest tõmbenumbrist. Sinjakova hinnangul on tänavune programm seni Eesti parimaid. Tartus oleku ajal on antud kaks etendust päevas ning 500 istekohast on pealtvaatajatega täitunud keskmiselt pooled.

«See pole klassikaline etendus, püüame tekitada rahvas ikka segadust,» viitas ta tuuri pealkirjale «Hirmus-lõbus». Ehkki täismaja pole veel välja müüdud, on korraldajate sõnul tagasiside väga hea. «Tsirkus on rahvakunst, see peab olema kõigile arusaadav, » tõi ta välja tuuri moto. Tänavu avaldas soovi tsirkusest tasuta osa saada ka hulk lasterikkaid peresid.

«Neid on väga palju, nad tahtsid aidata telki kokku panna,» kirjeldas Sinjakova vastastikust koostööd. Igale etendusele lastakse tasuta sisse 30 lasterohkete perede liiget. Tartus antakse 16 etendust. 25. septembrini vältaval tuuril üle Eesti näidatakse kaht tsirkuseprogrammi, need on «Hirmus-lõbus» ja peatselt lisanduv «Hobuste show».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles