Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Puukborrelioosi haigestumine sageneb

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuni lõpuks oli terviseameti andmetel tänavu Tartumaal puukborrelioosi haigestunud 19 inimest, puukentsefaliiti on diagnoositud ühel korral.


Üle Eesti on tänavu puukentsefaliidi saanud 14 inimest, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi poole vähem. Lyme’i tõppe ehk puukborrelioosi haigestunute arv on võrreldes möödunud aasta sama ajaga sel aastal Eestis suurenenud 6,1 protsenti, küündides 398-ni. Enim on haigestunuid Saaremaal (73), kõige vähem Valgamaal (5).

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo juhataja Irina Dontšenko ütles, et mõlema haiguse esinemisel on tõusud ja langused ning et puukborrelioosi võidakse diagnoosida nakatumise hetkest palju hiljem.

Dontšenko sõnul vaktsineeriti puukentsefaliidi vastu eelmise aasta esimeses kvartalis ligi 23 000 inimest, tänavu on see arv kasvanud 24 000-le.

Kuigi ükski vaktsiin ei enneta haigust sada protsenti, soovitas Dontšenko võimaluse korral end kindlasti puukentsefaliidi vastu vaktsineerida. «Kui inimene on korralikult vaktsineeritud ja teeb kordusvaktsineerimisi, siis on see väga hea ennetusmeede,» kinnitas ta.

Märksõnad

Tagasi üles