Advokatuur: tulevastel juristidel tasub mõelda rahvusvahelisele ja pereõigusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tom Lachemund

Tartu Ülikooli statistika näitab õigusteaduse populaarsust sisseastujate seas, kommenteeris Eesti Advokatuur oma teates.

Juura on läbi aastate kuulunud atraktiivsemate erialade hulka ning see tähendab, et juristidel on olemas järelkasv. Siinkohal võib tekkida küsimus, millised on õigusteaduskonna lõpetajate tööväljavaated.

Advokaadiks saamine eeldab töökogemust õigusvaldkonnas ning vastavate eksamite tegemist, kuid kindlasti toodab iga lend järelkasvu advokatuuri praegusele enam kui 750 liikmele.

Tulevastel juristidel ja advokaatidel tasub mõelda praktiseerimisele õigusvaldkondades, mis seni on olnud väiksema tähelepanu all. Üha tähtsamaks muutuvad piiriülesed õigusteemad ning rahvusvaheline õigus, näiteks Euroopa Liidu õigusaktidega seotu. Lisaks on suurenenud nõustamise vajadus perekonna ja lastega seotud küsimustes, nagu näitab riigi õigusabi statistika ning advokatuuri ja Lastekaitse Liidu heategevusprojekti „Hea nõu lastega peredele“ kogemus.

Kui Tallinnas ja suuremates linnades on professionaalse õigusabi saamine tagatud, siis maakondadesse on juristid ja advokaadid väga teretulnud. Õigusabi kättesaadavus on kehvem Ida-Virumaal, kuhu advokatuur ja justiitsministeerium kutsuvad nüüd ühise stipendiumiprogrammiga noori juriste, aga ka mitmes teises maakonnas. Näiteks Hiiumaal ei ole endiselt mitte ühtegi tegevadvokaati, kuigi nõudlust õigusabi järele on, lisas Avdokatuur

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles