Tartu Ülikooli õigusteaduskonda pürib rekordarv soovijaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: .

Tartu Ülikooli õigusteaduskonda on esitatud 1032 sisseastumisavaldust, mis on konkurentsitult suurim juristiks soovijate arv Eestis. Enim avaldusi saanud erialade esikolmikusse kuuluvad veel arstiõpe ja majandusteadus.

8. juulil lõppenud avalduste vastuvõtt Tartu Ülikooli tõi TÜ õigusteaduskonda kokku 1032 soovija dokumendid, neist 630 õppetööga Tartus ja 402 õppetööga Tallinnas.

TÜ vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo märkis, et see teeb õigusteadusest õppetööga Tallinnas kõrgeima konkursiga eriala Tartu Ülikoolis – 24,9 soovijat kohale. «Riik tellib sihtotsatarbeliselt õigusteaduse spetsialiste vaid Tartu Ülikoolilt, kus on pakkuda 46 tasuta õppekohta, neist 8 Tallinnas ja 38 Tartus ning Tallinna majanduskoolilt, kus on 15 riigieelarvelist õppekohta. Seega soovib Tallinnas Tartu Ülikooli juristidiplomini jõuda pea veerandsada inimest kohale. Üldine konkurss TÜ õigusteaduskonda on 12,4 inimest,» selgitas Karo.

Enim avaldusi esitati Tartu Ülikoolis veel arstiteaduskonda (562) ja majandusteaduskonda (509). Neile järgnesid inglise keel (431), füsioteraapia (406) ja psühholoogia (404).

Erialati järgnes õigusteadusele populaarsuselt hispaania keel ja kirjandus, kuhu kandideerib 23,4 inimest kohale. Selle järgnevad psühholoogia (16,9), ettevõtlus ja projektijuhtimine (14,6), füsioteraapia (13,5) ja taani keel (11,7).

Vastuvõetute nimekirjad selguvad 22. juulil. Õppimatuleku kinnitamise tähtaeg on 29. juuli, mil kahele õppekavale sissesaanud peavad tegema oma lõpliku valiku. Õppeteenuse osutamise lepingute sõlmimine riigieelarvevälistele kohtadele vastuvõetutega kestab 25. juulist kuni 5. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles