Rektorid: suvi pole õige aeg reformi menetlemiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvi
Suvi Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Südasuvine puhkuste aeg pole parim hetk kõrgharidusreformi mahuka eelnõu menetluseks, leidsid Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli esindajad.

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik on puhkusel ning ütles Postimees.ee’le, et üldjoontes on ta ministri kõrgharidusreformi ideedega päri, ent täpsemalt eelnõu detailidesse pole veel jõudnud süveneda.

Et ka Tartu Ülikooli rektor on puhkusel, nõustus Postimees.ee'le teemat kommenteerima õppeprorektor Martin Hallik. «Saime alles täna hommikul haridusministeeriumilt selle eelnõu tutvumiseks ja kommenteerimiseks. Tegemist on üpris mahuka dokumendiga ja selle põhjalikum analüüsimine võtab aega,» oli Hallik alalhoidlik.

«Esialgu dokumendile peale vaadates küll ei tundu, et seal oleks midagi oluliselt uut võrreldes sellega, mis minister Aaviksoo kommentaaride kaudu varem avalikkuse ette on jõudnud,» leidis ka tema.

«Minu arvates pole aeg nii tähtsa eelnõu menetlemiseks praegu sobilik, sest väga paljud on praegu suvepuhkustel,» arvas Hallik.

Haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets ütles, et tegelikult on ideest räägitud juba nii pikka aega, et midagi põrutavalt uut ei tohiks partneritele selles eelnõus olla. Ta arvas, et ettenähtud kooskõlastusajal jõuavad kõik oma arvamusi ja ettepanekuid esitada. «Paljud detailid jäävad tegelikult ülikoolide enda otsustada,» lisas Laidmets.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles