Juulis muutub Lai tänav kahesuunaliseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai tänav muutub kahesuunaliseks.
Lai tänav muutub kahesuunaliseks. Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistus on alustanud ettevalmistusi Laia tänava kahesuunaliseks muutmiseks.




Laia tänava bussipeatuse lähistel Laia-Jaani tänava ristmikul olev ülekäigurada on nihutatud Laia- Kloostri ristmiku poole. „Jalakäijate ohutust silmas pidades ei saa kahesuunalisel tänaval paikneda ülekäigurada bussipeatusele nii lähedal, kuna peatuses seisev buss varjab teed ületava jalakäija vastasuunast liikuvatele sõidukijuhtidele,“ selgitas liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann.

Sel nädalal paigaldatakse liiklusmärgid ja markeeritakse ülekäigurada ning parkimiskohad. Uue liikluskorra kehtides hakkavad autod parkima osaliselt kõnniteel vastavalt markeeritud peatuskohtadele. Jalakäijaile jääb liikumiseks piisav 2 meetri laiune kõnniteeosa. Osaliselt kõnniteel võivad liiklusseaduse kohaselt parkida ainult sõiduautod, mootorrattad ja mopeedid ning haagiseta D1-alamkategooria sõidukid.

Enne Laial tänaval kahesuunalise liikluse avamist täiendatakse Laia - Vabaduse pst ristmiku foorjuhtimist. Ristmikul alustatakse töid järgmisel nädalal ja umbes kahe nädala pärast on kavas Laial tänaval avada kahesuunaline liiklus.

Ettepaneku Lai tänav kahesuunaliseks muuta tegi linnavalitsusele liiklusnõukogu, pidades silmas piirkonna liikluskoormuse hajutamist ning liikluse sujuvust. Eelnevalt analüüsiti Laia, Kroonuaia tänava ümbruses ja sildadel tehtud liiklustiheduse-, müra- ja vibratsiooniuuringuid ning arutati läbi saadud kogemused ajast, mil Lai tänav oli ajutiselt kahesuunaline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles