SUVEPILT: Plasku katuselt lendasid laiali head soovid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile pärastlõunal andis Plasku katusel tuult trotsides flamenkoetenduse Aleksandra Bobrova (pildil), et pühitseda sisse peatselt algavad Tartu hansapäevad ja Euroopa suurim rahvakultuurifestival Europeade.

Linnapea Urmas Kruuse ja A. Le Coqi juht Tarmo Noop lasid ürituste sponsorlepingute allkirjastamise järel lendu hulga punaseid õhupalle koos tosina piletiga. Piletileidjad pääsevad Europeade’i ava- ja lõppkontserdile tasuta.

Lühikeses sõnavõtus ütles linnapea, et ürituste toimumine Tartus ei ole juhus ning need aitavad maailma meile lähemale tuua ja meil silma paista ka piiri taga. 

Europeade’i festival toob korraldajate teatel Tartusse ligi 3000 rahvatantsijat ja -muusikut. Lisaks Eestile on esindatud 26 riiki. Avakontsert «Fla-menkost kaerajaanini» on Tartu laululaval 21. juuli õhtul, lõppkontsert «Tarantellast masurkani» 24. juulil.

Tartu hansapäevad avatakse pidulikult 22. juuli hommikul. Päev hiljem, 23. juulil peetakse hansa pulma tseremoonia. Hansapäevad lõpevad 24. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles