Ülikoolis sai otsa avalduste esitamise aeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone..
Tartu Ülikooli peahoone.. Foto: Sille Annuk.

8. juuli südaööl lõppes Tartu Ülikooli sisseastumisavalduste esitamine, viimaseks tähtajaks oli laekunud 13 691 avaldust, neist 11 178 bakalaureuse-, 2048 magistri- ja 465 doktoriõppesse.


Mullusega võrreldes ligi poole suurema avalduste hulga bakalaureuseõppesse tingis TÜ vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul konkursipõhine vastuvõtt. «See on puhtalt tingitud vastuvõtu süsteemist,» kinnitas ta. «Avalduste esitamise hulk oli ootuspärane, tore, et tuli nii palju avaldusi.»

Kõige suurem konkurss oli hispaania keele erialale, kus ühele õppekohale kandideeris 23,4 inimest. Järgnesid psühholoogia (16,9), füsioteraapia (13,5), õigusteadus (12,4), taani keel (11,7) ja inglise keel (10,7).

Kaja Karo väitel ei näita see aga, et just need erialad on kõige populaarsemad, sest konkurss sõltub ennekõike õppekohtade arvust ja vastuvõtutingimustest. «Nii on näiteks hispaania keeles kõigest viis riigieelarvelist õppekohta ja seega ka kõrgeim konkurss,» selgitas ta.

7. juulil lõppes avalduste vastuvõtt ka Eesti Maaülikooli riigieelarvelistele õppekohtadele. Bakalaureuseõppe 494 riigieelarvelisele kohale esitati kokku 3406 avaldust. Sarnaselt varasemate aastatega oli kõige populaarsem ökonoomika ja ettevõtluse eriala 43,25 soovijaga ühele kohale.

Tänavu on maaülikoolis õppida soovijaid umbes 400 võrra rohkem kui eelmistel aastatel. 2009. aastal esitati riigieelarvelistele kohtadele 3010 avaldust, 2010. aastal 2964 avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles