Algab Tartu–Aiamaa teelõigu remont

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont.
Teeremont. Foto: Urmas Luik

Sellel nädalal algab Tartu–Aiamaa 6,8-kilomeetrise teelõigu taastusremont, mille käigus uuendatakse 3,37 miljoni euro eest sõidutee asfaltkatet ning ehitatakse jalg- ja jalgrattatee Tartu linna piirist Külitseni.

«Sõidutee kulunud ja ebatasane asfaltkate freesitakse üles ja asendatakse uuega. Lisaks ehitatakse senisest mõnevõrra laiemaks mitu ristmikku ning rajatakse viie kilomeetri pikkune ja kolme meetri laiune jalg- ja jalgrattatee Tartu linna ja Külitse küla vahele,» rääkis Maanteeameti lõuna regiooni asedirektor Janar Taal. Ta lisas, et rajatav tee ühendatakse Tartu linna jalg- ja jalgrattateega, mis möödunud aastal Lõunakeskuse juurde ehitati.

Jõhvi–Tartu–Valga maantee ligi 7-kilomeetrise teelõigu remont vältab oktoobri keskpaigani. «Tee jääb ehituse ajaks avatuks, kuid liiklejad peavad tööde piirkonnas arvestama kiiruse piiranguga,» ütles Taal ja märkis, et kohati võib piirang olla lausa 30 kilomeetrit tunnis.

Tööd tellis Maanteeameti lõuna regioon, töövõtja on AS Teede REV-2 ning järelevalvet teeb AS Taalri Varahaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles