Kunstnik eelistab maalida jaheda ilmaga

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Lepiku karged toonid Gildi galeriis.
Erkki Lepiku karged toonid Gildi galeriis. Foto: Sille Annuk

Tartu Gildi galeriisse tasub kuumal suvepäeval jahedust otsima minna, sest sinna üles seatud kunstnik Erkki Lepiku õlimaalidelt vaatavad vastu karged talve- ja sügismaastikud.



Parasjagu Põlvamaal suve veetev Erkki Lepik ütleb, et see ei ole juhus. Talv ja sügis ongi ta lemmikud, sest värvi mõttes pakuvad need talle kõige rohkem huvi – nii talv oma siniste ja valgete toonidega kui ka sügis ülejäänud värvigammaga.

«Suvine rohelus ei ole mulle nii hingelähedane, suvel kõlbab ujumas käia, aga maalimiseks on suvi kehvakene aeg. Eks see ole muidugi maitse asi ka,» märkis ta ja lisas, et oh, millisele kunstnikule siis sügis ei meeldiks!?

Erkki Lepiku üles seatud maastikest kumab läbi maalija enda sisemine maastik. Piltidel on talle olulised kohad, nagu näiteks Tallinna lähedal olev Iru koobas ja Põlvamaal paiknev Häätaru ning muidugi Tartu. Ning kõikjal ikka puud ja teed.

«Eks igaüks käib oma teed ning puud on nagu verstapostid selle ääres,» märkis ta. «Et mulle on just need motiivid lähedased, siis võib selle taga näha ka mingit vaimset rännakut.»

Erkki Lepik lisas, et vaid mõned pildid on tal maalitud 2010. aastal, suurem osa ongi aga valminud kolme-nelja kuu jooksul enne näituse ülesseadmist.

«Kohati on mu pildid väga realistlikud,» kirjeldas ta. «Kohati aga sellised... Täpilised!»
Erkki Lepikut on elu paisanud mööda Eestit mitmele poole. Üles on ta kasvanud Tallinnas, lõpetanud seal 1995. aastal Kopli kunstikeskkooli. 2001. aastal lõpetas ta maali erialal aga Tartu Kõrgema Kunstikooli ja nüüd kisub teda aina tugevamini Lõuna-Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles